Deser "owocowa wyspa" z kaszą manną

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pyszny deser z kaszki mannej i owoców.Polecam także na lekką kolację.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 litr mleka
    3/4 szklanki kaszki mannej
    1/4 szklanki cukru
    dowolne owoce

Deser "owocowa wyspa" z kaszą manną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Deser etep 1 1. Do rondelka wlać mleko,wsypać cukier i wymieszać.Zagotować.
  • Gotowana kaszka. 2. Przegotowane mleko zestawić na zimny palnik,wsypać kaszkę i wymieszać.Wstawić na mały palnik i włączyć.Gotować chwilę do zgęstnienia często mieszając.
  • Gotowy deser 3. Miseczki wypłukać zimną wodą i nakładać kaszkę.Na lekko przestygniętą wyłożyć owoce i polać sokiem.

Porady

Ja użyłam zaprawionych owoców z własnym sokiem.Można użyć samego soku np.z butelki albo świeżych owoców zasypanych cukrem i polać sokiem który puszczą.Pyszna jest z jagodami.

Komentarze

Podobne przepisy