Deser "nabity w butelkę" to ananas i jagody zalane galaretką w butelce. Było zaskoczenie jak to zrobiłam ale wyszedł idealny deserek na letnie popołudnie.
Składniki:
1,5 puszki ananasa z puszki
2 galaretki jagodowe Winiary (na 375 ml)
650 ml wody
borówki amerykańskie lub jagody
Deser "nabity w butelkę" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Galaretki zalać przegotowaną wodą wymieszać i odłożyć do lekkiego stężenia. Z butelki plastykowej ściąć górę. Ułożyć odsączone plastry ananasa. Do środka ananasa włożyć borówki. Całość zalać lekko tężejącą galaretką i włożyć do lodówki do stężenia najlepiej na całą noc. butelkę rozciąć i wyjąć deser na talerz. Kroić deser wg plasterków ananasa i spożywać bezpośrednio po wyjęciu z lodówki.
Komentarze