Deser "nabity w butelkę"

5 (146 ocen)

Deser "nabity w butelkę" to ananas i jagody zalane galaretką w butelce. Było zaskoczenie jak to zrobiłam ale wyszedł idealny deserek na letnie popołudnie.

Składniki:


  • 1,5 puszki ananasa z puszki
    2 galaretki jagodowe Winiary (na 375 ml)
    650 ml wody
    borówki amerykańskie lub jagody
Wystaw ocenę:

5 (146 ocen)

Zobacz również:

Desery Galaretki

Deser "nabity w butelkę" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretki zalać przegotowaną wodą wymieszać i odłożyć do lekkiego stężenia. Z butelki plastykowej ściąć górę. Ułożyć odsączone plastry ananasa. Do środka ananasa włożyć borówki. Całość zalać lekko tężejącą galaretką i włożyć do lodówki do stężenia najlepiej na całą noc. butelkę rozciąć i wyjąć deser na talerz. Kroić deser wg plasterków ananasa i spożywać bezpośrednio po wyjęciu z lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ananas Galaretka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować