deser na zimno borówkowo-truskawkowy

0 (0 ocen)

  • 3 godz. 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

najsmaczniejszy deser na zimno na biszkoptach z truskawkami i borówkami amerykańskimi, można użyć jak najbardziej mrożonych owoców teraz poza sezonem.........SMACZNEGO!!!

  • 3 godz. 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • biszkopty okrągłe 200 gram, borówki amerykańskie 2 szklanki, jogurt naturalny 750 ml, cukier 4 łyżki, żelatyna na 1 litr opakowanie, truskawki 50 dag, galaretka truskawkowa 2 opakowania, syrop malinowy - ile potrzeba

Deser na zimno borówkowo-truskawkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. forma silikonowa 24 cm, na dno formy wsypać pokrojone truskawki, wlać galaretki rozmieszane w 850 ml gorącej wody, wystudzić, na tężejącą galaretkę rozłożyć biszkopty
  • etap 2. borówki zmiksować z jogurtem, żelatynę rozmieszać w 200 ml gorącej wody i wlać do jogurtu, wymieszać
  • etap 3. masę z borówkami wylać na galaretkę z biszkoptami
  • etap 4. formę nakryć płaskim talerzem, obrócić i delikatnie zdjąć formę z deseru

Komentarze

Podobne przepisy