Deser na upalne dni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Czerwoną, zieloną i pomarańczową galaretkę osobno rozpuścić wg przepisu na opakowaniu. Zostawić do całkowitego stężenia.
2.W międzyczasie obrać i umyć owoce. Mandarynkę podzielić na cząstki, kiwi i banany pokroić w plasterki.
3.Żółtą galaretkę rozpuścić w niewielkiej ilości wrzącej wody. Ostudzić.Do wysokiego naczynia wlać zimne mleko i Śnieżkę. Ubijać wg przepisu na opakowaniu. Dolać ostudzoną żółtą galaretkę. Dobrze wymieszać.
4.Przygotować pucharki (4 szt). Galaretki pokroić w drobną kostkę. Do każdego układać: po 4 truskawki, galaretkę czerwoną (kilka kostek),plasterki banana na boki pucharków i na środek, pomarańczową galaretkę, kilka kawałków mandarynki,zieloną galaretkę, pianę ze śnieżek. Na wierzchu dekorujemy kiwi i biszkoptem okrągłym. Chłodzimy w lodówce.
Komentarze