Deser malinowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. DO GARNKA WRZUCAMY MALINY POSYPUJEMY CUKREM ( CUKRU DODAJEMY JAK KTO LUBI ) DODAJEMY Z 5 ŁYŻEK STOŁOWYCH WODY .STAWIAMY NA OGNIU AŻ ZROBI SIĘ PAPKA . ODSTAWIAMY .
2. DO MISKI WLEWAMY ŚMIETANĘ 30 % , UBIJAMY NA SZTYWNO (MOŻNA DODAĆ TEŻ TROSZKĘ CUKRU PUDRU )
3. SZYKUJEMY SZKLANKĘ (NAJLEPIEJ JAK NAJWYŻSZA ) PÓŹNIEJ WYCIĄGAMY LODY , BIERZEMY GAŁKOWNICĘ .
4, NA SAM SPÓD SZKLANKI WLEWAMY MAŁĄ CHOCHELKĘ GORĄCYCH MALIN (TAK ŻEBY DNO SIĘ ZAKRYŁO ) ,NA MALINY WRZUCAMY GAŁKĘ LODÓW , NA LODY KŁADZIEMY BITĄ ŚMIETANĘ (NAJLEPIEJ NAKŁADAĆ Z RĘKAWA ) . CZYNNOŚĆ POWTÓRZYĆ AŻ SZKLANKA SIĘ ZAPEŁNI . I W TAKI SPOSÓB DESER JEST GOTOWY DO JEDZENIA . SMACZNEGO!
Porady
PO UKOŃCZENIU DESERU MOŻNA POLAĆ GO CZEKOLADĄ I POSYPAĆ ORZECHAMI .
Komentarze