DESER MAKOWY Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ I BAKALIAMI

0 (0 ocen)

  • 30 min

Połączenie kremowej, puszystej śmietanki ... z białą czekoladą , makiem i dużą ilości ulubionych bakalii sprawia, że już po pierwszym kęsie wzdychamy z zachwytu!Orzechy laskowe, włoskie, nerkowce i słodka mleczna czekolada przyjemnie pieszczą podniebienie.Polecam!

  • 30 min

Składniki:



  • SKŁADNIKI:

    ( 2 porcje )

    *śmietana 36% - 230 ml

    * żółtko - 2 szt

    * cukier puder -4 łyżki

    * wanilia - 1 laska ( można zastąpić cukrem wanilinowym )

    * masa makowa - ok. 80 g

    * biała czekolada - 50 g

    * orzechy ( u mnie laskowe , nerkowce , włoskie ) - 50 g

    * herbatniki - 4 szt

    * czekolada mleczna - 20 g

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Deser na zimno

Deser makowy z białą czekoladą i bakaliami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.

    SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Białą czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej, studzimy.

    Żółtka ucieramy z cukrem pudrem na kremową, puszystą masę.

    Śmietanę ubijamy na puszysto z ziarenkami wanilii, a następnie dodajemy do masy żółtkowej i delikatnie mieszamy.

    Dodajemy roztopioną, białą czekoladę oraz masę makową i wszystko razem dokładnie mieszamy.

    Wkładamy do pucharków, posypujemy podprażonymi orzechami i posiekaną czekoladą.

    Dekorujemy herbatnikami i wkładamy do lodówki.

    Podajemy mocno schłodzone!

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakalie Czekolada Mak Masa makowa Orzechy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować