Deser lodowy na czekoladowym piasku z karmelizowanymi jeżynami i szałwią

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Deser lodowy palce lizać ,połączenie śmietankowych lodów z piaskiem czekoladowym i karmelizowanymi jeżynami .

  • 10 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • lody śmietankowe 4 gałki
    jeżyny 1 szklanka
    miód 2 łyżki
    cukier brązowy 1 kopiasta łyżka
    ciasto czekoladowe pokruszone 1 szklanka
    listki szałwii 3 sztuki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Lody

Deser lodowy na czekoladowym piasku z karmelizowanymi jeżynami i szałwią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni rozpuść miód dodaj cukier i listki szałwii , następnie dorzuć jeżyny i karmelizuj 5-7 minut.Wyjmij listki.
  • 2. Ciasto czekoladowe przełóż do misy blendera i zmiksuj na drobny piasek.
  • 3. Na talerz wysyp piasek czekoladowy , ułóż po dwie gałki śmietankowych lodów , polej karmelizowanymi jeżynami.
    SMACZNEGO :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jeżyny Miód

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować