Deser lodowo-porzeczkowy

5 (190 ocen)

  • 10 min

Pyszne zastępstwo dla tradycyjnych lodów.

  • 10 min

Składniki:

  • 1 szklanka czerwonych porzeczek-mrożonych
    300 ml śmietany 30 %
    3/4 szklanki cukru pudru

Wystaw ocenę:

5 (190 ocen)

Zobacz również:

Desery

Deser lodowo-porzeczkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Deser lodowo-porzeczkowy 1. Śmietanę ubić z cukrem na sztywno, porzeczki zmiksować jeszcze zamrożone.
    Delikatnie wszystko razem połączyć i dodatkowo wstawić na kilka minut do zamrażarki.
    Deser przełożyć do szklaneczek i dowolnie udekorować .

Porady

Ja użyłam porzeczek, ale z truskawkami też jest pyszne.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować