Deser LAZUROWA BORÓWKA

0 (0 ocen)

Na ten deser wpadłam momentalnie. Miałam ochotę na borówki, więc zrobiłam efektowny deser.

Składniki:

  • galaretka niebieska - 1 opakowanie
    woda - 500 ml.
    borówki - 6 łyżek
    jagody - 2 łyżki
    śmietana kremówka - 100 ml.
    cukier puder - 1 łyżeczka

Deser lazurowa borówka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-02sp0nd 1. Borówki umyć i umieścic w pucharkach.
  • image-1sd5off 2. Galaretkę przygotować według opakowania. Odstawić do ostygnięcia.
  • image-1rnnqav 3. Tężejącą galaretkę wlać do pucharków. Nałożyć jagody.
    Śmietanę kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem.
    Przełożyć do rękawa cukierniczego i nałożyć na deser. Wstawić do lodówki i czekać aż deser całkowicie stężeje.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy