Deser kokosowo - budyniowy pod galaretkami z owocami

4.5 (178 ocen)

  • 30 min

Przepyszny deser, banalnie prosty do przygotowania, a tak cudownie przypominający dzięki owocom o nadchodzącej małymi krokami Wiośnie.

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki na 4 porcje:
    Warstwa budyniowo – kokosowa:
    500ml mleka
    1 budyń waniliowy
    Cukier do smaku
    2 łyżki kokosu

    Warstwa galaretowa:
    1 galaretka czerwona
    1 galaretka żółta
    Borówki – mogą być mrożone
    Truskawki – mogą być mrożone
    4 łyżki kokosu
Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Zobacz również:

Desery

Deser kokosowo - budyniowy pod galaretkami z owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warstwa budyniowo – kokosowa: Budyń ugotować według przepisu na opakowaniu, dodając pod koniec gotowania kokos. Gorący wylać po równo na dno każdego pucharka. Ostudzić.
  • 2. Warstwa galaretowa: Każdą galaretkę rozpuścić osobno w 400ml wrzącej wody.
  • 3. Przełożenie – opis dotyczący każdego z 4 pucharków:
    Na zimny budyń wyłożyć warstwę borówek. Zalać je połową tężejącej czerwonej galaretki. Posypać ją łyżką kokosu. Wstawić do lodówki aby galaretka całkowicie zastygła. Kokos delikatnie zalać 3 – 4 łyżkami pozostałej czerwonej galaretki i włożyć ponownie na chwilę do lodówki. Ułożyć truskawki i zalać je żółtą galaretką. Wierzch udekorować bitą śmietaną w sprayu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować