Deser kawowy z bezami i wiśniami

0 (0 ocen)

Kawowy serek w połączeniu ze słodką bezą i kwaskowatymi wiśniami - zestaw idealny :)

Składniki:

  • serek śmietankowy 350 g
    mleko 2 % 1/2 szklanki
    żelatyna spożywcza 2 łyżeczki
    kawa rozpuszczalna 3 łyżeczki
    cukier waniliowy 1 opakowanie
    wiśnie mrożone ok. 100 g
    cukier trzcinowy 2 łyżki
    orzechy włoskie do dekoracji

Deser kawowy z bezami i wiśniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • serek kawowy 1. Do mleka wsypać żelatynę i kawę, kiedy żelatyna spęcznieje całość rozpuścić w kąpieli wodnej i wystudzić. Serek naturalny zmiksować z cukrem waniliowym i żelatyną. Odstawić do lodówki, do stężenia, na co najmniej pół godziny.
  • wiśnie 2. Wiśnie wrzucić do rondelka, wsypać cukier, gotować do zgęstnienia soku. Wystudzić.
  • przygotowanie deseru 3. Do pucharków nakładać po łyżce kremu, pokruszone bezy i resztę kremu. Wierzch udekorować wiśniami i orzechami. Podawać od razu po przygotowaniu. Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy