Deser kajmakowy z bananami i oreo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Keksówkę 11x35 zafoliować w środku.
2.Poukładać plasterki bananów.
3.masa- Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i ostudzić do ciepłego. Śmietankę ubić z serem i Kajmakiem na puszysto. Następnie dolewać letnią, ale nie za zimną ani za gorącą żelatynę i krótko zmiksować. Wylać do keksówki i rozsmarować.
4.ciastka- Ciastka oddzielić od nadzienia i ułożyć na górze foremki. Folię podciągnąć na górę i schłodzić deser z dwie godz. w lodówce.
5.Przykryć deską i odwrócić blaszkę ''do góry nogami''. Zdjąć blaszkę.
6.Zdjąć folię i kroić na plastry, ciepłym i ostrym nożem.
Komentarze