Deser jogurtowy z granolą, mango i figą

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 2 osób

Dzisiaj zapraszam na deser jogurtowy z granolą, musem z mango, świeżą figą i miodem piniowym o łagodnym i aksamitnym smaku. Kocham takie zdrowe desery, które często wybieram na drugie śniadanie. Dodają mi mnóstwo energii i cudownie rozpieszczają kubki smakowe :D

  • 10 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • Na 2 porcje:

    - 400 g jogurtu greckiego
    - 1 dojrzałe mango
    - 2 świeże figi
    - 6 łyżek granoli
    - 2 łyżki miodu piniowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Deser jogurtowy z granolą, mango i figą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obrane i pozbawione pestki mango miksujemy na jednolity i gładki mus. Na dnie pucharków układamy jedną warstwę jogurtu greckiego, następnie mus z mango i kolejną warstwę jogurtu. Wierzch posypujemy ulubioną granolą, na której układamy pokrojone figi. Całość polewamy łyżką miodu pionowego i gotowe! :) Życzę smacznego! :)

Porady

Taki deser możemy również przygotować na drugie śniadanie do pracy. Pamiętajmy wtedy, aby granolę dodać tuż przed zjedzeniem, aby pozostała chrupka.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować