Deser jogurtowo-śmietankowy z galaretkami

3.5 (2 ocen)

  • 45 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Bardzo prosty, łatwy, tani deser na zimno z jogurtem, śmietaną, truskawkami, galaretkami na biszkoptach........SMACZNEGO!!!

  • 45 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • biszkopty okrągłe 200 gram,
    truskawki 50 dag,
    galaretka agrestowa 1 opakowanie + 2 łyżeczki żelatyny deserowej + gorąca woda 300 ml,
    jogurt naturalny gęsty 380 gram,
    galaretka truskawkowa 1 opakowanie + 2 łyżeczki żelatyny deserowej + gorąca woda 300 ml,
    śmietana 18% 330 gram,
    galaretka cytrynowa 2 opakowania + gorąca woda 900 ml
Wystaw ocenę:

3.5 (2 ocen)

Zobacz również:

Desery

Deser jogurtowo-śmietankowy z galaretkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Deser jogurtowo-śmietankowy z galaretkami 1. Galaretkę agrestową wymieszać w gorącej wodzie i wystudzić, zimną wlać do jogurtu gęstego i rózgą dobrze wymieszać.
  • Deser jogurtowo-śmietankowy z galaretkami 2. Tortownica 24 cm wyłożona folią spożywczą, na dnie rozłożyć biszkopty i wylać masę jogurtową, wygładzić wierzch.
  • Deser jogurtowo-śmietankowy z galaretkami 3. Opłukane truskawki pokroić na plastry i lekko powciskać w masę jogurtową, schować do lodówki.
  • Deser jogurtowo-śmietankowy z galaretkami 4. Galaretkę truskawkową wymieszać w gorącej wodzie i wystudzić, zimną wlać do śmietany gęstej i rózgą dobrze wymieszać, wylać na truskawki, resztę truskawek delikatnie powciskać w masę śmietankową i do lodówki.
  • Deser jogurtowo-śmietankowy z galaretkami 5. Galaretki cytrynowe wymieszać w gorącej wodzie, wystudzić, tężejącą galaretkę wylać na truskawki, zostawić najlepiej na całą noc w lodówce, kroić nożem maczanym w ciepłej wodzie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jogurt naturalny Śmietana 18% Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na zimno Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować