Deser ''jagodowa róża'' - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotować formę, najpewniej będzie jak włożymy ją do odpowiedniej miski. Forma musi być stabilna inaczej może deser wypłynąć.
2.wkładka-Wodę zagotować, odstawić i zaraz rozpuścić w niej galaretkę wiśniową. Ostudzić, przelać do bulionówki i schłodzić w lodówce do zestalenia.Obkroić nożem i obrócić na talerzyk.
3.pianka-Z galaretkami agrestowymi postąpić tak samo tylko do rozpuszczenia. Ostudzić do lekkiego tężenia.
Schłodzoną śmietankę ubić z pudrem i śnieżką. Potem dodawać porcjami jogurt, frużelinę i ubić. Na koniec dolewać tężejącą galaretkę i ubić ale nie za długo. Przelać połowę do formy, włożyć galaretkę wiśniową.
4.Zalać resztą masy i ułożyć biszkopty.Schłodzić najmniej dwie godziny.
5.Zastygnięty deser, przykryć paterą i obrócić. Ostrożnie zdjąć formę.
Komentarze