DESER ''JAGODOWA RÓŻA''

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Deser bez pieczenia z pianką serowo-jagodową. Deser z wkładką z galaretki, bardzo delikatny i pyszny.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • wkładka:
    -1 galaretka wiśniowa
    -1 szklanka wody

    pianka:
    -2 galaretki agrestowe
    -2 szklanki wody
    -330 ml. śmietanki 30 %
    -3 łyżki cukru pudru
    -1 śnieżka
    -400 g. jogurtu greckiego
    -150 ml. frużeliny z czarnych jagód

    potrzeba:
    -kilka podłużnych biszkoptów
    -silikonowa forma do babek w kształcie róży
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Pianka

Deser ''jagodowa róża'' - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • DESER ''JAGODOWA RÓŻA'' 1. Przygotować formę, najpewniej będzie jak włożymy ją do odpowiedniej miski. Forma musi być stabilna inaczej może deser wypłynąć.
  • DESER ''JAGODOWA RÓŻA'' 2. wkładka-Wodę zagotować, odstawić i zaraz rozpuścić w niej galaretkę wiśniową. Ostudzić, przelać do bulionówki i schłodzić w lodówce do zestalenia.Obkroić nożem i obrócić na talerzyk.
  • DESER ''JAGODOWA RÓŻA'' 3. pianka-Z galaretkami agrestowymi postąpić tak samo tylko do rozpuszczenia. Ostudzić do lekkiego tężenia.
    Schłodzoną śmietankę ubić z pudrem i śnieżką. Potem dodawać porcjami jogurt, frużelinę i ubić. Na koniec dolewać tężejącą galaretkę i ubić ale nie za długo. Przelać połowę do formy, włożyć galaretkę wiśniową.
  • DESER ''JAGODOWA RÓŻA'' 4. Zalać resztą masy i ułożyć biszkopty.Schłodzić najmniej dwie godziny.
  • DESER ''JAGODOWA RÓŻA'' 5. Zastygnięty deser, przykryć paterą i obrócić. Ostrożnie zdjąć formę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować