Deser jaglany a'la bounty w pucharku

4.5 (200 ocen)

Pożywny, smaczny i szybki deser dla miłośników kaszy, kokosu i czekolady. Idealny na drugie śniadanie czy podwieczorek

Składniki:

  • Składniki:
    warstwa jaglana:
    50 g kaszy jaglanej,
    ok. 250 ml mleka,
    30 g wiórków kokosowych,
    1 łyżka oleju kokosowego,
    1-2 łyżki ksylitolu ( lub stewi czy cukru np. kokosowego)
    warstwa czekoladowa:
    100 g gorzkiej czekolady,
    2 łyżki oleju kokosowego
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Desery

Deser jaglany a'la bounty w pucharku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę przepłukać wodą. Mleko zagotować z wiórkami kokosowymi, dodać kasze i gotować na wolnym ogniu ok. 20 minut, co jakiś czas mieszając. Pod koniec gotowania dodać łyżkę oleju i ksylitol, dokładnie wymieszać i odstawić na około 15 min. Kaszę zmiksować za pomocą blendera na gładki krem ( jeśli jest zbyt gęsty można dodać trochę mleka).
    Olej kokosowy i czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. Do pucharków nakładać warstwami, raz kaszę, raz czekoladę. Po wystygnięciu wstawić na chwilę do lodówki. Smacznego !
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Kasza Kokos

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować