Deser jabłkowy z kruszonką

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Zdrowa przekąska jest idealnym posiłkiem na drugie śniadanie lub podwieczorek. Mam dla Ciebie wspaniały przepis na deser jabłkowy z kruszonką, która jest przyrządzona z mąki ryżowej i migdałów. Deser charakteryzuje się niesamowitym aromatem i smakiem.

  • 25 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 120 g jabłek
    10 g ksylitolu
    1/2 soku z limonki
    KREM:
    20 g cukru pudru z ksylitolu
    50 ml śmietany 30%
    KRUSZONKA:
    10 g masła
    10 g zmielonych migdałów
    10 g mąki ryżowej
    1/2 skórka z limonki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Deser jabłkowy z kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. KRUSZONKA:
    2. W rondelku topimy masło, dodajemy posiekane lub zmielone migdały, mąkę i skórkę z limonki
    3. Całość łączymy za pomocą widelca, aby powstały grudki
    4. Wykładamy na wyłożoną papierem blaszkę
    5. Pieczemy 15 minut w 180 stopniach. Następnie odstawiamy do ostudzenia
    6. Jabłka obieramy i ścieramy na tarce, następnie przekładamy do rondelka, dodajemy ksylitol, sok z limonki i opcjonalnie cynamon
    7. Następnie dusimy, z małą ilością wody i studzimy
    8. KREM:
    9. Ksylitol blendujemy na cukier puder
    10. Śmietankę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder i chwile miksujemy
    11. Do miseczki/słoiczka nakładamy: jabłka, kruszonkę i krem. Wierzch możemy posypać kruszonką. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować