Idealny poczęstunek dla niespodziewanych gości. Ten pyszny deser przygotujemy w kilka minut ze składników, które zawsze mamy w domu. Tanio, szybko i pysznie.
10 min
Składniki:
Składniki na 4 miseczki:
500 ml mleka
1 opakowanie budyniu waniliowego
2 łyżki cukru
3 jabłka
cynamon
kilka pierniczków lukrowanych
3 łyżki soku malinowego
Deser jabłkowy z budyniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Połowę mleka zagotować. W reszcie rozpuścić cukier i proszek budyniowy. Ugotować na mleku. Jabłka zetrzeć na grubej tarce, posypać cynamonem i poddusić dwie minutki. Pierniczki pokruszyć. Na dno miseczek lub pucharków wyłożyć po łyżce jabłek. Następnie posypać odrobiną pierniczków i wyłożyć budyń. Na wierzch dać resztę jabłek i pierniczków i polać sokiem. Smakuje na ciepło i na zimno.
Porady
Pierniczki można zastąpić herbatnikami lub ciastkami w polewie
Komentarze