deser jabłkowy z budyniem

4.5 (141 ocen)

  • 10 min

Idealny poczęstunek dla niespodziewanych gości. Ten pyszny deser przygotujemy w kilka minut ze składników, które zawsze mamy w domu. Tanio, szybko i pysznie.

  • 10 min

Składniki:

  • Składniki na 4 miseczki:
    500 ml mleka
    1 opakowanie budyniu waniliowego
    2 łyżki cukru
    3 jabłka
    cynamon
    kilka pierniczków lukrowanych
    3 łyżki soku malinowego
Wystaw ocenę:

4.5 (141 ocen)

Zobacz również:

Desery

Deser jabłkowy z budyniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Połowę mleka zagotować. W reszcie rozpuścić cukier i proszek budyniowy. Ugotować na mleku. Jabłka zetrzeć na grubej tarce, posypać cynamonem i poddusić dwie minutki. Pierniczki pokruszyć. Na dno miseczek lub pucharków wyłożyć po łyżce jabłek. Następnie posypać odrobiną pierniczków i wyłożyć budyń. Na wierzch dać resztę jabłek i pierniczków i polać sokiem. Smakuje na ciepło i na zimno.

Porady

Pierniczki można zastąpić herbatnikami lub ciastkami w polewie

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować