Deser jabłkowo-cynamonowy pod waniliową czapą

0 (0 ocen)

Szybki i pyszny deser na jesienne popołudnie.

Składniki:

  • Dla 2 osób:
    4 duże kwaśne jabłka
    cukier i cynamon do smaku
    200 ml śmietanki 30%
    1 łyżka cukru pudru z prawdziwą wanilią

Deser jabłkowo-cynamonowy pod waniliową czapą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka umyć, obrać i pokroić w kostkę. Przełożyć do garnka, podlać odrobiną wody i dusić do czasu aż zaczną się rozpadać. Pod koniec duszenia dodać cukier i cynamon do smaku. Ostudzić.
  • 2. Śmietankę ubić z cukrem pudrem. Jabłka przełożyć do pucharków, na wierzch wycisnąć bitą śmietanę. Całość oprószyć cynamonem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy