Deser jabłka w galaretce

4.5 (174 ocen)

Opublikowany w Magazynie

W kuchni lubi mi pomagać trzyletni synek.

Składniki:

  • ● 4 winne jabłka
    ● 8-10 dag cukru
    ● 2 dag żelatyny
    ● 2 łyżki konfitur
    ● rum
    ● kwasek cytrynowy
    Do dekoracji:
    ● bita śmietana
    ● starta czekolada
Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Desery

Deser jabłka w galaretce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zagotowujemy 1 l wody z cukrem. Jabłka obieramy, kroimy w ćwiartki, usuwamy gniazda nasienne. Wkładamy do syropu, chwilę gotujemy. Studzimy w syropie. Wyjmujemy. We wgłębienia nakładamy konfitury. Wkładamy do pucharków.
  • 2. Syrop doprawiamy kwaskiem i rumem. Mieszamy z rozpuszczoną żelatyną. Zalewamy jabłka. Odstawiamy do stężenia. Dekorujemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_10-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować