Deser galaretkowy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Smakuje po prostu Warszawa fantastycznie!

Składniki:

  • ● po op. galaretek: truskawkowej, cytrynowej i agrestowej
    ● 30 dag winogron
    ● puszka brzoskwiń
    ● 2 szkl. skondensowanego mleka
    ● 1/2 szkl. musu truskawkowego

Deser galaretkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretkę agrestową rozpuszczamy w 1,5 szkl. wrzątku. Studzimy. Owoce kroimy i układamy w formie na babkę o śr. 24 cm. Zalewamy galaretką i chłodzimy do stężenia.
  • 2. Galaretki truskawkowa i cytrynowa rozpuszczamy osobno w 2 szkl. gorącej wody. Studzimy.
  • 3. Ubijamy mleko. Połowę mieszamy z galaretka truskawkowa i z musem, resztę z galaretka cytrynowa.
  • 4. Na galaretkę wykładamy masę truskawkową. Chłodzimy ok. 20 minut. Wykładamy masę cytrynowa i chłodzimy do stężenia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_07-2015

Komentarze

Podobne przepisy