Deser dla dorosłych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Galaretkę rozpuścić zgodnie z przepisem na opakowaniu i wylać do płaskiego naczynia np. taca i odstawić do zastygnięcia. Galaretkę po zastygnięciu podzielić na pół i jedną część przy pomocy łyżki odklejać od tacy tak, aby powstały galaretkowe wstążki które ułożyć na dnie pucharków.
2.Śmietanę ubić na sztywno i na koniec dodać rozpuszczoną czekoladę. Kłaść po 2-3 łyżki śmietany na galaretkę w pucharkach na niej ułożyć biszkopty wcześniej namoczone w winie lub dla dzieci w dowolnym soku na biszkoptach kolejna warstwa śmietany i biszkopty na nich ułożyć resztę śmietany.
3.Wierzch deseru ozdobić pozostałą galaretką z której też zrobić "galaretkowe wstążki" oraz truskawkami, przed podaniem schłodzić.
Komentarze