Deser czekoladowy ze śmietaną i ciasteczkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasteczka zmielić. Wsypać po łyżce na spód pojemniczków . Czekoladę rozpuścić i przestudzić. Ubić 200 ml śmietany z 2 łyżkami cukru pudru. Gdy śmietana będzie sztywna , dodać przestudzoną czekoladę. Zmiksować krótko tylko do połączenia składników. . Masę przełożyć do rękawa cukierniczego z końcówką gwiazdką i rozłożyć po równo do pojemniczków. Wstawić do lodówki. W tym czasie ubić drugą część śmietany z cukrem. Pod koniec ubijania dodać serek i zmiksować aż powstanie gęsty krem. Krem śmietanowy przekładamy do rękawa cukierniczego i wykładamy na krem czekoladowy. Wierzch deseru posypujemy ciasteczkami i dowolnie dekorujemy.
Komentarze