Deser czekoladowy

0 (0 ocen)

  • 5 godz.

Przedstawiam mój ulubiony deser czekoladowy.

  • 5 godz.

Składniki:

  • Warstwa I
    1 szklanka śmietany kremowej
    1 łyżeczka żelatyny
    3 łyżki gorącej wody
    cukier puder do smaku
    Warstwa II
    1 szklanka śmietany kremowej
    1 łyżeczka żelatyny
    3 łyżki gorącej wody
    cukier puder do smaku
    100 g startej gorzkiej czekolady
    Warstwa III
    1/2 szklanki śmietany kremowej
    200 g czekolady gorzkiej

Deser czekoladowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie warstwy I:
    Żelatynę rozpuścić we wrzącej wodzie. Śmietanę ubić na sztywno dodając cukier puder do smaku i wlewać cienkim strumieniem ostudzoną żelatynę. Wylać do keksówki o wym. 25x10 .
    Wykonanie warstwy II:
    Postąpić tak samo jak warstwa I pod koniec dodać startą czekoladę.
    Wykonanie warstwy III: i wylać do keksówki
    Śmietanę kremówkę zagotować i dodać kostki czekolady, mieszać do rozpuszczenia się czekolady. Wystudzić i wylać do keksówki.
    Schłodzić w lodówce. Smacznego :)

Komentarze

Podobne przepisy