Deser ciasteczkowy

0 (0 ocen)

dziecinnie prosty w przygotowaniu, szybko i smacznie

Składniki:

  • 8 herbatników zbożowych
    180 ml śmietanki 30 %
    2 łyżki cukru pudru
    1 łyżka żelatyny
    2 łyżki wrzącej wody
    1 łyżka ziaren granatu
    2 łyżki borówek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciastka

Deser ciasteczkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Herbatniki pokruszyć. Śmietankę ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodać cukier puder. Wymieszać. Żelatynę zalać wrzącą wodą. Dokładnie wymieszać, żeby nie było grudek. Przestudzić i wlać do ubitej śmietanki. Wymieszać dokładnie. W słoiczkach układać warstwami pokruszone ciastka, na to warstwa śmietanki, znowu warstwa pokruszonych ciastek i śmietanki. Na wierzch posypać delikatnie ciastkami i ziarnami granatu i borówkami. Schłodzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Borówki amerykańskie Granat

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować