Deser chałwowy z daktylami

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Deser jest wykwintny i wyszukany, a przy tym banalnie prosty i szybki w przygotowaniu. Ma głęboki, szlachetny smak, świetnie sprawdza się sam, a także w połączeniu z lodami i owocami.

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 100 g chałwy
    4 łyżki mascarpone
    150 ml śmietanki 30% (kremówki)
    10 suszontch daktyli
    2 łyżki płatków migdałowych
    2 kostki czekolady
    Owoce i bakalie do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Krem

Deser chałwowy z daktylami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przekladamy do miski 4 łyżki mascarpone, dodajemy pokruszoną chałwę. Miksujemy. Dodajemy schłodzoną śmietankę i znowu miksujemy.
  • 2. Daktyle kroimy w drobną kostkę. Czekoladę siekamy bardzo drobno lub ścieramy na tarce. Dodajemy daktyle, czekoladę i płatki migdałów, mieszamy.
  • 3. Deser przekładamy do miseczek, dekorujemy owocami i bakaliami, podajemy zaraz po przygotowaniu, lub przechowujemy w lodówce. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakalie Chałwa Daktyle Mascarpone

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować