Deser budyniowy z galaretką i musem z mango

4.5 (187 ocen)

  • 3 godz.

Zdrowy deser bez dodatku czekolady w sam raz, gdy mamy ochotę na coś słodkiego:)

  • 3 godz.

Składniki:

  • 1 galaretka truskawkowa
    1 budyń śmietankowy
    0,5litra mleka
    1 mango lub inny owoc np. truskawki, kiwi
    płatki migdałowe do dekoracji
    żurawina do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Desery Galaretki Mus Musy

Deser budyniowy z galaretką i musem z mango - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowujemy galaretkę zgodnie z opisem na opakowaniu. Przelewamy do pucharków do 1/3 wysokości. Odstawiamy do lodówki.
    Przygotowujemy budyń zgodnie z opisem na opakowaniu. Wlewamy budyń na stężoną galaretkę do 2/3 wysokości pucharka. Odstawiamy do lodówki.
    Mango myjemy, obieramy i wkładamy do miski. Rozdrabniamy na mus przy użyciu blendera. Wlewamy mus na budyń. Dekorujemy wg uznania- posypujemy płatkami migdałowymi, żurawiną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować