Zdrowy deser bez dodatku czekolady w sam raz, gdy mamy ochotę na coś słodkiego:)
3 godz.
Składniki:
1 galaretka truskawkowa
1 budyń śmietankowy
0,5litra mleka
1 mango lub inny owoc np. truskawki, kiwi
płatki migdałowe do dekoracji
żurawina do dekoracji
Deser budyniowy z galaretką i musem z mango - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowujemy galaretkę zgodnie z opisem na opakowaniu. Przelewamy do pucharków do 1/3 wysokości. Odstawiamy do lodówki.
Przygotowujemy budyń zgodnie z opisem na opakowaniu. Wlewamy budyń na stężoną galaretkę do 2/3 wysokości pucharka. Odstawiamy do lodówki.
Mango myjemy, obieramy i wkładamy do miski. Rozdrabniamy na mus przy użyciu blendera. Wlewamy mus na budyń. Dekorujemy wg uznania- posypujemy płatkami migdałowymi, żurawiną.
Komentarze