Deser brownie bez pieczenia

5 (1 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Dzisiaj pomysł na łatwy deser - słodkość bez cukru, bez pieczenia na szybko.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g daktyle Medjool
    50 g rodzynek ⠀
    200 g migdałów ⠀
    50 g nerkowców lub orzechów włoskich ⠀
    4 łyżki kakao ⠀
    wanilia (lub aromat waniliowy)
    1/2 łyżeczki cynamonu
    szczypta soli

    Polewa:
    100 g czekolady
    2 łyżki oleju kokosowego
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Desery

Deser brownie bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Daktyle zalać wrzątkiem i pozostawić na ok 5 min. Odsączone z wody daktyle pokroić na mniejsze kawałki i rozdrobnić blenderem wraz dodać do nich resztę składników, połączyć do uzyskania gładkiej masy.
    Powstałą masę przełożyć do wyłożonej folią foremki i dociskając łyżką wygładzić powierzchnię.
    Formę wstawić na około 20-30 minut do lodówki.
    Składniki na polewę rozpuścić w misce ustawionej na garnku z wrzącą wodą i starannie wymieszać, aby powstała jednolita polewa.
    Polewą polać schłodzoną masę i udekorować orzechami (z wierzchu można polać rozpuszczona pastą kokosowa) Ponownie umieścić w zamrażarce na kilka minut, żeby czekolada zastygła.
    Zastygniętą masę wyjąć z formy i pokroić na niezbyt duże na kawałki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Daktyle Migdały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować