Deser brownie bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Daktyle zalać wrzątkiem i pozostawić na ok 5 min. Odsączone z wody daktyle pokroić na mniejsze kawałki i rozdrobnić blenderem wraz dodać do nich resztę składników, połączyć do uzyskania gładkiej masy.
Powstałą masę przełożyć do wyłożonej folią foremki i dociskając łyżką wygładzić powierzchnię.
Formę wstawić na około 20-30 minut do lodówki.
Składniki na polewę rozpuścić w misce ustawionej na garnku z wrzącą wodą i starannie wymieszać, aby powstała jednolita polewa.
Polewą polać schłodzoną masę i udekorować orzechami (z wierzchu można polać rozpuszczona pastą kokosowa) Ponownie umieścić w zamrażarce na kilka minut, żeby czekolada zastygła.
Zastygniętą masę wyjąć z formy i pokroić na niezbyt duże na kawałki.
Komentarze