Deser "Błękitne niebo"

4.5 (187 ocen)

  • 20 min

Przyznam że nie uznaję w potrawach koloru niebieskiego,ale do nazwy tego deseru żadna inna galaretka się nie nadaje.

  • 20 min

Składniki:

  • 2 niebieskie galaretki
    400 ml śmietany kremówki
    2 łyżeczki cukru waniliowego
    1 płaska łyżeczka żelatyny
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Desery

Deser "błękitne niebo" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Galaretka niebieska 1. Galaretki ugotować wg przepisu na opakowaniu,odstawić do wystudzenia.
  • 2. Żelatynę zalać 1/4 szklanki zimnej wody,odstawić do napęcznienia,po czym rozpuścić.
  • 3. Gdy galaretki będę gęstnieć,ubić kremówkę z cukrem waniliowym dodając na końcu rozpuszczoną i letnią żelatynę.
  • 4. Łyżką lub rękawem cukierniczym zrobić w szklance keksy z bitej śmietany opierając je o brzegi szklanki.
  • 5. W pozostałe wolne przestrzenie wlewać gęstniejącą galaretkę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować