Deser a'la Tiramisu z jagodami

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób

Pyszny , rozpływający się w ustach deser . Polecam !

  • Dla 8 osób

Składniki:

  • Duża paczka biszkoptów ( ja użyłam reszty biszkoptu, który mi został od pieczenia tortu)
    400 ml śmietanki kremówki
    250g serka mascarpone
    pół szklanki cukru pudru
    pół szklanki zaparzonej kawy
    4 łyżki likieru
    2 szklanki jagód

Deser a'la tiramisu z jagodami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • deser 1. Śmietankę i mascarpone ubijamy na sztywno z cukrem pudrem . Biszkopt(y) układamy w naczyniu ( na talerzu ) i skrapiamy zaparzoną kawą i odrobiną likieru. Na biszkopt wykładamy masę śmietanową , na śmietanę wykładamy jagody . Czynność powtarzamy : biszkopty , kawa z likierem , śmietanka , jagody . Całość mocno schładzamy w lodówce .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy