Pyszny , rozpływający się w ustach deser . Polecam !
Dla 8 osób
Składniki:
Duża paczka biszkoptów ( ja użyłam reszty biszkoptu, który mi został od pieczenia tortu)
400 ml śmietanki kremówki
250g serka mascarpone
pół szklanki cukru pudru
pół szklanki zaparzonej kawy
4 łyżki likieru
2 szklanki jagód
Deser a'la tiramisu z jagodami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Śmietankę i mascarpone ubijamy na sztywno z cukrem pudrem . Biszkopt(y) układamy w naczyniu ( na talerzu ) i skrapiamy zaparzoną kawą i odrobiną likieru. Na biszkopt wykładamy masę śmietanową , na śmietanę wykładamy jagody . Czynność powtarzamy : biszkopty , kawa z likierem , śmietanka , jagody . Całość mocno schładzamy w lodówce .
Komentarze