Delikatny sernik ze śmietanką

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób

Przepis na prosty i przepyszny sernik :)

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób

Składniki:

  • 1 kg twarogu zmielonego z wiaderka
    8 jajek
    1 szklanka cukru
    1 opakowanie cukru waniliowego
    2 opakowania budyniu
    100 g masła
    1 łyżka mąki
    250 ml śmietanki 30 %
    150 g herbatników
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki

Delikatny sernik ze śmietanką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółtka oddzielić od białek. Żółtka zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym. Dodawać powoli twaróg następnie proszek budyniowy i mąkę, chwilę miksować.
    W osobnej misce ubić białka na sztywną pianę. Śmietankę ubić mikserem.
    Do masy serowej wmieszać łyżką delikatnie ubitą pianę z białek i ubitą śmietankę. Formę o wymiarach 31x22 cm wyłożyć na spodzie herbatnikami. Masę serową wlać do formy . Piec w temepraturze 170 stopni przez 60 minut. Po tym czasie sernik zostawić w wyłączonym piekarniku na 30 minut. Wyjąć z piekarnika i wystudzić. Przed podaniem można posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały Twaróg

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować