Delikatny sernik z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Oba sery z cukrem pudrem miksuję na średnich obrotach miksera. Dodaję obie mąki, a następnie po jednym jajku nie przerywając miksowania. Na końcu dodaję ekstrakt waniliowy i już tylko krótko miksuję.
2.Masę serową przelewam do wysmarowanej masłem i obsypanej kaszą manną tortownicy o średnicy 23 cm. Formę wstawiam do nagrzanego do 170*C piekarnika i piekę 15 minut. Następnie obniżam temperaturę na 120*C i piekę 1 godzinę i 40 minut.
3.Po tym czasie wyjmuję ciasto z piekarnika i odstawiam do całkowitego ostygnięcia, najlepiej na całą noc.
Tuż przed podaniem dekoruję śmietaną ubitą z cukrem, a na wierzchu układam świeże maliny.
Porady
Wszystkie składniki ciasta powinny mieć temperaturę pokojową
Komentarze