Delikatny sernik na zimno z galaretką

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Delikatny sernik na zimno z galaretką to proste w przygotowaniu ciasto bez pieczenia.

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Wymiary blachy: 36cm x 25cm

    Składniki na masę serową:

    2 galaretki pomarańczowe+ 2 szklanki gorącej wody (do dodania do sera) 1 puszka brzoskwiń
    500 g sera trzykrotnie mielonego
    1,5 szklanki śmietany 30%
    125 g cukru pudru oraz 2 łyżeczki cukru waniliowego

    Dodatkowo:

    1 opakowanie biszkoptów okrągłych (150 g)
    2 galaretki pomarańczowe + 2 szklanki gorącej wody (na wierzch)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki

Delikatny sernik na zimno z galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. WYKONANIE:

    1.Dwie galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody.
    2.Śmietanę 30% ubić na sztywno, dodać cukier puder.
    3.Ser trzykrotnie mielony utrzeć z cukrem waniliowym, stopniowo dodawać śmietanę 30%, wlać tężejącą galaretkę, na koniec wmieszać brzoskwinie pokrojone w kostkę.
    4.Na spodzie blaszki ułożyć biszkopty.
    5.Na biszkopty wylać masę serową,wyrównać,odstawić do stężenia.
    6.2 galaretki rozpuścić w 2 szklanki wody, odstawić do wystygnięcia, gdy zacznie gęstnieć wylać na masę serową.
    7.Całość odstawić do lodówki do całkowitego stężenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Na zimno Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować