delikatny rosołek na skrzydełkach z kurczaka

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 40 min

idealny dla dzieci moja córka go uwielbia

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • Składniki:
    4 skrzydełka z kurczaka
    1 średnia marchewka
    1 mała pietruszka
    kawałek selera
    kawałek pora
    3 ziarna pieprzu
    2 ziarna ziela angielskiego
    1 liść laurowy
    łyżeczka soli
    łyżeczkę suszonego lubczyku
    kilka kropel magi
    łyżeczka vegety

Delikatny rosołek na skrzydełkach z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Skrzydełka opłukać, a warzywa obrać. Wlać do garnka ok.2,5 l wody wrzucić skrzydełka i gotować na małym ogniu, zbierać pojawiające się szumowiny. Po około 30 minutach dołożyć warzywa i przyprawy, gotować na małym ogniu przez ok. 70 minut. Podczas gotowania woda wyparuje. Podawać z makaronem bądź lanymi kluskami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy