Delikatny miodownik. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto:z podanych składników zagnieść ciasto,podzielić na 5 równych części.
2.Rozwałkowywać i piec krążki o średnicy 23 cm ,piec około 25 minut w temperaturze 170 stopni.Przed pieczeniem każdy krążek nakłuć widelcem.
3.Masa:mleko zagotować ,wsypać kaszę mannę i mieszając gotować aż zgęstnieje.Należy mieszać energicznie ,żeby nie zrobiły się grudki.Studzimy.Margarynę utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę,stopniowo dodajemy ostudzoną mannę,dokładnie ucieramy.
4.Jeden upieczony placek należy bardzo drobno pokruszyć.
5.Upieczone i ostudzone placki przekładamy masą ,ostatnią warstwą ma być masa,na którą nakładamy pokruszony placek.
6.Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej i dekorujemy ciasto.
Komentarze