Delikatny miodownik.

4.5 (163 ocen)

  • 2 godz.

Pyszny,świąteczny miodownik.

  • 2 godz.

Składniki:

  • Ciasto:
    50 dag mąki
    1 szklanka cukru
    25 dag margaryny Palma z Murzynkiem
    2 jajka
    4 łyżki miodu
    łyżeczka sody
    Masa :
    2 szklanki mleka
    8 łyżek kaszy manny
    1 szklanka cukru pudru
    25 dag margaryny Palma z Murzynkiem
    Dodatkowo:
    4 kostki czekolady mlecznej
Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Miodownik Desery

Delikatny miodownik. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ciasto. 1. Ciasto:z podanych składników zagnieść ciasto,podzielić na 5 równych części.
  • Do pieczenia. 2. Rozwałkowywać i piec krążki o średnicy 23 cm ,piec około 25 minut w temperaturze 170 stopni.Przed pieczeniem każdy krążek nakłuć widelcem.
  • 3. Masa:mleko zagotować ,wsypać kaszę mannę i mieszając gotować aż zgęstnieje.Należy mieszać energicznie ,żeby nie zrobiły się grudki.Studzimy.Margarynę utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę,stopniowo dodajemy ostudzoną mannę,dokładnie ucieramy.
  • 4. Jeden upieczony placek należy bardzo drobno pokruszyć.
  • Przełożony. 5. Upieczone i ostudzone placki przekładamy masą ,ostatnią warstwą ma być masa,na którą nakładamy pokruszony placek.
  • Gotowe ciasto. 6. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej i dekorujemy ciasto.

Porady

Ciasto smakuje najlepiej na drugi dzień.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Miód

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować