Delikatny krem szparagowo-ziemniaczany z curry

0 (0 ocen)

Pyszna delikatna i aromatyczna zupa z darem maja czyli szparagami. Krem jest pyszną i lekką propozycja dla osób na diecie, zapraszam:)

Składniki:

  • 400 g białych szparagów
    4 średnie ziemniaki
    1 pietruszka
    ¼ małego selera
    ½ cebuli
    1,5 litra wody
    1 łyżeczka soli
    1 łyżeczka curry mielonego
    ½ szklanki mleka 0,5%
    1 łyżka oleju rzepakowego
    Natka pietruszki do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Delikatny krem szparagowo-ziemniaczany z curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę drobno poszatkować. W garnku rozgrzać olej i wrzucić cebulę. Zeszklić ją. Pietruszkę i selera obrać i pokroić w mała kostkę. Dodać do garnka i podsmażyć około 2 minuty.
  • 2. W między czasie ziemniaki obrać, umyć i pokroić w dużą kostkę. Wrzucić do garnka i smażyć kolejne 3-4 minuty. Gdy ziemniaki zbyt mocno będą przywierać do dna garnka, wlać wodę.
  • 3. Przykryć pokrywką i doprowadzić do wrzenia. Szparagi obrać i pokroić na kawałki o grubości około 1,5 cm. Warzywa przełożyć do garnka, dodać sól i curry. Gotować do miękkości. Gotową zupę zdjąć z ognia, wlać mleko i dobrze wymieszać. Zblendować. Podawać z posiekaną natką. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szparagi Ziemniaki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna

Podobne przepisy

To może cię zainteresować