Delikatne z borówkami w galaretce

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Lekkie ciasto. Wspomnienie mojego dzieciństwa. Po latach odkryłam ten smak na nowo.

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Biszkopt:
    3 jajka
    Pół szklanki cukru
    Pół szklanki mąki
    Pół płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia
    Masa:
    2 litry mleka
    0,5 litra śmietany 18 %
    3 jajka
    Kostka masła
    Cukier puder do smaku
    Aromat cytrynowy do smaku

    Galaretka czerwona - 2 szt
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Biszkopty Galaretki

Delikatne z borówkami w galaretce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Z borówkami 1. Upiec biszkopt.
    Zagotować mleko. Wymieszać śmietanę z jajkami i dodać do gotującego się mleka. Mieszając gotować przez 10 min. Ostudzić. Po schłodzeniu przelać przez sitko. Utrzeć masło z cukrem pudrem i dodać masę z mleka. Utrzeć na puszystą masę, dodać aromat wg uznania.
    Przełożenie:
    Biszkopt
    Masa
    Borówki
    Galaretka
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Borówki amerykańskie Galaretka

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować