Delikatne roladki z piekarnika

4.5 (147 ocen)

  • 10 min

Roladki są bardzo delikatne i nie maja tyle tłuszczu co smażone, rozpływają się w ustach

  • 10 min

Składniki:

  • filet z kurczaka, 4 plastry szynki, 4 plastry sera żółtego, sól, pieprz, słodka papryka, olej
Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Delikatne roladki z piekarnika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. mięso pokroić na 4 plastry lekko rozbić, doprawić solą pieprzem i papryką
  • 2. na środku mięsa ułożyć plaster sera i szynki zwinąć w roladę i pospinać żeby ser nie wypłynął, na wierzchu posypać jeszcze odrobiną papryki
  • roladki 3. nasmarować odrobiną oleju i ułożyć na blaszce
  • 4. piec w piekarniku ok. 30 min w 180 stopniach
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować