Delikatne ciasto waniliowe z budyniem czekoladowym

4.47 (151 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Puszyste waniliowe ciasto z kremowym czekoladowym budyniem do popołudniowej kawki.

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mąka: 2 szklanki
    - proszek do piecznia: 2 łyżeczki
    - masło: 100 gramów
    - cukier: 0.5 szklanki
    - jajka: 2 sztuki
    - mleko: 1 litr
    - budyń czekoladowy: 3 sztuki
    - margaryna: 125 gramów
    - serki homogenizowane: 600 gramów
    - cukier do masy: 0.5 szklanki
    - jajka do masy: 3 sztuki
    - budyń śmietankowy: 1 opakowanie
Wystaw ocenę:

4.47 (151 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki

Delikatne ciasto waniliowe z budyniem czekoladowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto:
    Zagniatamy mąkę przesianą z proszkiem , cukier , jajka i masło na gładkie ciasto.

    Wykładamy na dużą blachę.


    Masa budyniowa:
    Budynie gotujemy wg. przepisu na opakowaniu.

    Gorące wylewamy na ciasto.


    Masa serowa:
    Białka ubijamy z odrobiną soli.

    Margarynę ucieramy z cukrem.

    Stale ucierając dodajemy żółtka i serki homogenizowane.

    Dodajemy budyń śmietankowy a na samym końcu ubitą pianę z białek.

    Delikatnie wszystko mieszamy.

    Przygotowaną masę rozkładamy na wystudzonym budyniu.

    Pieczemy około 40 minut w 160C.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń Ser biały

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować