Delikatne ciasto rabarbarowo-brzoskwiniowe

  • wyświetlono: 968 |
  • dodany do książki kucharskiej: 7 |
  • polecenia: 0

Bardzo lubię biszkoptowe ciasta z owocami, są takie delikatne i naprawdę smaczne . Dodatek owocowy dodaje im wspaniałą nutkę orzeźwienia. Dzisiaj ciasto z rabarbarem jedno z najlepszych, słodki delikatny placek w połączeniu z kwaskowatym rabarbarem daje wspaniały efekt.

ewelinapac
  • 50min

Składniki

5 jajek
1 szklanka cukru
0,5 szklanki oleju
1,5 szklanki mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
300 gram rabarbaru
3 brzoskwinie

Sposób przygotowania przepisu:

Delikatne ciasto rabarbarowo-brzoskwiniowe

  • 1. Białka miksujemy z cukrem , powoli dodajemy

    żółtka. Na koniec olej . Przesiewamy mąkę z

    proszkiem , dokładnie mieszamy. Ciasto wlewamy

    do formy. Rabarbar i brzoskwinie myjemy

    , obieramy i kroimy w grubą kostkę.

    Na cieście układamy owoce, pieczemy 35 minut w

    180 stopniach. Podajemy posypane cukrem pudrem.

Porady

do ciasta można dodać kilka kropel aromatu cytrynowego czy śmietankowego

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

slodkie_zycie

Komentarze

Podobne przepisy

Ciasto brzoskwiniowe

Dodane przez: Konto nieaktywne

Ciasto brzoskwiniowe

Lekkie i soczyste ciasto. Uważam...

Ciasto rabarbarowe

Dodane przez: RedakcjaPP

Ciasto rabarbarowe

Latem piekę ciasta z owocami. Nie...

image-0tg74mi

Dodane przez: kinia0128

Ciasto rabarbarowe

Ciasto z odrobina kwasności ale...

rabarbarowo poziomkowa pianka

Dodane przez: mariosylwia

Ciasto rabarbarowo-poziomkowa pianka

Lekkie i orzeźwiające ciasto, które...

Ciasto rabarbarowo - jabłkowe Zosi

Dodane przez: Edelka

Ciasto rabarbarowo - jabłkowe Zosi

Widząc rabarbar w naszym ogródku...

budyniowo rabarbarowe

Dodane przez: mariosylwia

Ciasto budyniowo - rabarbarowe

Wilgotne ciasto z budyniem i rabarbarem

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE