Delikatna zupa pieczarkowo - szpinakowa

5 (1 ocen)

  • 35 min
  • Dla 4 osób

z dodatkiem serka , zabielana śmietaną jest delikatna i wyjątkowa w smaku.

  • 35 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • około 2 litry bulionu
    3 średnie ziemniaki
    1 marchewka
    5-6 średnich pieczarek
    2 kulki wielkości orzecha włoskiego zamrożonego szpinaku
    1/2 kostki serka śmietankowego topionego
    1 mała cebula
    2 ząbki czosnku
    1 liść laurowy
    2 ziela angielskie
    3 ziarna pieprzu czarnego
    1/2 łyżeczki oregano
    sól morska
    pieprz świeżo zmielony
    100 g śmietany do zup
    masło
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Delikatna zupa pieczarkowo - szpinakowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę.
    Marchew obrać i pokroić w cienkie słupki.
    Cebule i czosnek posiekać , pieczarki pokroić w półplasterki.
    Na patelni rozgrzać masło zeszklić cebulę z czosnkiem , dodać pieczarki, wszystko razem podsmażyć.
    Do garnka wlać bulion, wrzucić liść laurowy i ziele angielskie. Dodać pokrojone ziemniaki, marchewkę, szpinak, serek topiony i zawartość patelni. Dodać przyprawy.
    Gotować do miękkości warzyw na małym ogniu przez około 25-30 minut.Na koniec wlać śmietanę zahartowana z mała ilością bulionu , w razie potrzeby doprawić , zagotować.

    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować