Delikatna zupa koperkowa

4.5 (151 ocen)

Zupa bardzo delikatna, pachnąca koperkiem.

Składniki:

  • 1 pęczek koperku

    1 pierś z kurczaka

    2 litry wody

    1 łyżka masła

    2 marchewki

    1 pietruszka

    kawałek selera

    sok z połowy cytryny

    4-5 łyżek śmietany 18%

    sól, pieprz

    2 ziela angielskie

    1 listek laurowy
Wystaw ocenę:

4.5 (151 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa koperkowa

Delikatna zupa koperkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wlewamy wodę, dodajemy obrane warzywa: marchew, pietruszka, seler, ziele angielskie, listek laurowy, pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka. Gotujemy na wolnym ogniu około 1 godziny.
    Po tym czasie wyjmujemy z garnka warzywa, wkładamy masło, posiekany koperek, sok z cytryny chwilę gotujemy.
    W miseczce mieszamy śmietanę z odrobiną gorącego bulionu, który mamy w garnku, możemy dodać 1 łyżkę mąki, aby zupę zagęścić. Mieszamy z wywarem w garnku, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować