Delikatna zielona pianka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.CIASTO
Wszystkie składniki wyłożyć na stolnice i zagnieść ciasto. Rozwałkować na prostokąt o grubości ok. 1cm. Wyłożyć na blachę i piec przez 20min. w temperaturze 180 stopni.
PIANKA
1. Galaretki rozpuścić w 1 szklance wrzątku, odstawić aż zacznie tężeć.
2. Mleko wlać do misy robota i ubijać na wolnych obrotach , jak mleko będzie już troszkę spienione zwiększyć obroty i nadal ubijać przez 10min.
3. Do mleka dodać cukier puder, tężejącą galaretkę oraz spiruline, ubijać jeszcze przez chwilkę.
4. Piankę wyłożyć na ostudzone ciasto.
KREM ZIELONY
1. Krem do tortu, mleko oraz barwnik przełożyć do misy robota i ubijać przez 3 minuty.
2. Wyłożyć na piankę.
3. Ciasto włożyć do lodówki na ok. 1h.
Komentarze