Bardzo smaczna, delikatna i prosta w przygotowaniu sałatka.
20 min
Składniki:
400 g płatów śledzia w oleju,
1/2 puszki ananasa,
1/2 puszki kukurydzy konserwowej,
jasna część z średniej wielkości pora,
2 łyżki jogurtu naturalnego,
2 łyżki majonezu,
sól,
pieprz,
świeży tymianek
Delikatna sałatka ze śledziem i ananasem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ananasa i kukurydzę osączyć z zalewy. Por pokroić w krążki i przelać wrzątkiem na sicie. Ananasa pokroić w kostkę, a śledzia w paski. Wszystkie składniki przełożyć do miski, dodać jogurt i majonez. Doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać i wstawić do lodówki na kilka godzin. Przed podaniem posypać listkami świeżego tymianku.
Komentarze