Delicje pod chmurką

0 (0 ocen)

  • 25 min

Osobiście wymyśliłam ten przepis. Okazał się strzałem w dziesiątkę , ponieważ ciasto zniknęło w kilka chwil :)

  • 25 min

Składniki:


  • * 2 duże paczki herbatników
    * 2x budyń śmietankowy
    * mleko
    * śmietana śnieżka
    * powidła jabłkowe (ja użyłam własnej roboty – przesmażane jabłka)
    * potrzebne jeszcze blaszka i folia przezroczysta

Delicje pod chmurką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    wyłożyć blaszkę folią przezroczystą a następnie ułożyć w niej warstwę herbatników
  • 2.
    Ugotować budyń i ciepły jeszcze (najlepiej gorący żeby był, wtedy zmiękną ciastka) wylać na herbatniki

    Ułożyć kolejną warstwę herbatników i wyłożyć na nią powidła jabłkowe
  • 3.
    Poczekać aż trochę wystygnie ,,ciasto” i znów wyłożyć herbatnikową warstwę

  • 4.
    Na koniec ubić śmietanę i wyłożyć ją na wierzch

    Schłodzić, żeby zastygło

    Smacznego

Porady

Budyń wyłożyć gorący. W każdym bądź razie nie zimny, ponieważ herbatniki nie zmiękną.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy