Mój synek bardzo lubi delicje. Postanowiłam, że zamiast kupować gotowe mogę je zrobić sama. I w taki oto sposób wymyśliłam ten przepis. Od tej pory synek już nie chce kupnych delicji:)
1.Białka ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać cukier. Następnie dodawać po jednym żółtku. Mąkę przesiać, dodać do jajek, delikatnie wymieszać szpatułką. Wylać na przygotowaną dużą blaszkę o wym. 42x37cm. Piec ok. 10min w temp. 180st. Ostudzić. Wycinać biszkopciki foremką w kształcie serduszek wycinać
2.Galaretkę rozpuścić w 1/2l wrzątku. Wylać na blaszkę i odstawić do całkowitego zastygnięcia. Następnie foremką w kształcie serduszka wycinamy serca, ale foremka musi być mniejsza od tej, którą wycinaliśmy biszkopty. Czekoladę stopić na parze. Odrobiną czekolady posmarować biszkopt, nałożyć galaretkę, docisnąć. Odstawić na 10min. Następnie oblać czekoladą. Wstawić na ok.30min do lodówki, aby czekolada całkiem zastygła.
Komentarze