Delicja z jabłkami i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.ciasto-Zmiksować jajka z cukrem i masłem. Przesiać tam mąkę z proszkiem, wymieszać i zagnieść. Podzielić na 3 części.
2.Rozwałkować każdy na wielkość blaszki tj. 30x40.
3.Przełożyć na blaszkę, wyłożoną papierem do pieczenia.
4.Piec ok.17-20 min. w 175*C.na złoty kolor.Następne dwie części ciasta, upiec tak samo.
5.Jeden placek włożyć do wysokiej blaszki, wyłożonej papierem do pieczenia.
6.masa serowa-Masło roztopić w garnku. Ser zmiksować z jajkami i cukrem, dodać do masła. Podgrzewać na wolnym ogniu ciągle mieszając.Budynie rozmieszać z mlekiem i wlać do sera. Mieszać parę minut aż zacznie pyrkać,do zgęstnienia.Masę gorącą wyłożyć na placek.
7.Przykryć drugim plackiem.
8.masa jabłkowa.Jabłka obrać, zetrzeć na tarce jarzynowej. Kisiel rozmieszać z wodą. Jabłka z cukrem i cynamonem usmażyć, wlać kisiel i zagotować. Gorące rozsmarować na drugim placku.
9.Przykryć trzecim plackiem i schłodzić.
10.pianka-Galaretki rozpuścić we wrzątku. Ostudzić do lekkiego tężenia. Zmiksować jogurty z tężejącymi galaretkami i wyłożyć na górę placka.
11.esy-floresy- Polewę rozpuścić w/g przepisu na opakowaniu i polać ciasto w esy-floresy.
Komentarze