DELICJA

4.5 (150 ocen)

Ciasto to było podawane kiedyś w audycjii Radia Maryja od słuchaczki. Jest pyszne, delikatne i mało pracohłonne.

Składniki:

  • Biszkopt:6 jaj, 18 dag cukru, 18 dag mąki, 1 łyżeczka proszku do pieczenia.
    Mus: 4 duże słodkie jabłka, 2 takie same galaretki; 1,5szkl.wody.
    Krem: 1 budyń waniliowy na 0,5 litra mleka; 2 aromaty waniliowe małe; 1 kostka Palmy.
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Desery

Delicja - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Upiec biszkopt.
  • 2. Mus: Obrać jabłka, zetrzeć na tarce, dać do garnka, wlać 1,5 szkl. wody i gotować przez 15 minut. Zostawić z ognia, wsypać 2 galaretki tego samego koloru (proszek z torebki) dokładnie wymieszać i zostawić do ostygnięcia.
  • 3. Krem: Ugotować budyń według przepisu na opakowaniu, zostawić do wystygnięcia. Utrzeć margarynę, dodawać ostudzony budyń, na końcu dodajemy aromaty.
  • 4. Przełożenie ciasta: Chłodny biszkopt przekrajamy na pół, na jedną dolną część smarujemy kremem, później nakładamy wystygnięty mus, przykrywamy drugą częśćią biszkoptu i rozmarowujemy resztę kremu. Ciasto polewamy polewą czekoladową lub posypujemy startą czekoladą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować