De volaille z brzoskwiniami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób

Pierś z kurczaka świetnie smakuje z owocami, szczególnie z brzoskwinią.

  • 60 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 3 piersi z kurczaka
    2 jajka
    masło
    bułka tarta lub panier z sezamem
    przyprawa do kurczaka
    sól, pieprz
    3 brzoskwinie
    olej do smażenia

De volaille z brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0q0rmav 1. Piersi rozbijamy tłuczkiem. Doprawiamy. Nakładamy na nie listki masła. Brzoskwinie obieramy, tniemy w paseczki i układamy na piersiach.
  • image-0dv81qy 2. Zawijamy od strony brzoskwiń. W misce rozkłócamy jajka. W osobnym naczyniu umieszczamy bułkę tartą. Maczamy rulon w jaku i obtaczamy w panierce.
  • image-13bpoyb 3. Rozgrzewamy dużą ilość oleju na patelni. Tak aby 3/4 de voleilla było zakryte. Smażymy ok 10 minut z jednej strony.
  • image-1decs31 4. Wyjmujemy za pomocą dwóch widelców i osuszamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.

Porady

Nie należy smażyć de voleilli zbyt długo, aby mięso zachowało soczystość.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy