Zupa dary lata z młodymi warzywami

0 (0 ocen)

Taka ilość różnych młodych warzyw i dodatek serka nadaje zupie wspaniałego smaku i aromatu. Można również dodać pokrojone świeże listki bazylii.

Składniki:

  • 0.80 dag karczku wieprzowego bez kości
    3 młode marchwie
    6 młodych ziemniaków
    1/2 małego selera
    1/4 gł. młodej kapusty
    10 dag łuskanego zielonego groszku
    10 dag fasolki szparagowej
    1 mała kalarepka
    1 młody por
    1 duży pomidor bez skórki
    1 mała cebula
    4 ząbki czosnku
    1/2 pęczka pokrojonej natki pietruszki
    100 g serka topionego pomidorowego
    sól, pieprz czarny, ostra papryka mielona do smaku.

Zupa dary lata z młodymi warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć i w całości ugotować w lekko osolonej wodzie do miękkości zdejmując wytwarzane szumki. Mięso wyjąć, wywar przelać przez sito. Warzywa oczyścić, umyć, pokroić w kostkę.
    Wywar zagotować, dodać wszystkie warzywa, dolać gorącej wody i gotować na wolnym ogniu do miękkości warzyw. Włożyć serek, mięso pokrojone w większą kostkę i gotować do czasu rozpuszczenia się sera. Na koniec doprawić do smaku przyprawami, wsypać natkę pietruszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy