Taka ilość różnych młodych warzyw i dodatek serka nadaje zupie wspaniałego smaku i aromatu. Można również dodać pokrojone świeże listki bazylii.
Składniki:
0.80 dag karczku wieprzowego bez kości
3 młode marchwie
6 młodych ziemniaków
1/2 małego selera
1/4 gł. młodej kapusty
10 dag łuskanego zielonego groszku
10 dag fasolki szparagowej
1 mała kalarepka
1 młody por
1 duży pomidor bez skórki
1 mała cebula
4 ząbki czosnku
1/2 pęczka pokrojonej natki pietruszki
100 g serka topionego pomidorowego
sól, pieprz czarny, ostra papryka mielona do smaku.
Zupa dary lata z młodymi warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso umyć i w całości ugotować w lekko osolonej wodzie do miękkości zdejmując wytwarzane szumki. Mięso wyjąć, wywar przelać przez sito. Warzywa oczyścić, umyć, pokroić w kostkę.
Wywar zagotować, dodać wszystkie warzywa, dolać gorącej wody i gotować na wolnym ogniu do miękkości warzyw. Włożyć serek, mięso pokrojone w większą kostkę i gotować do czasu rozpuszczenia się sera. Na koniec doprawić do smaku przyprawami, wsypać natkę pietruszki.
Komentarze